Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De belangrijkste redenen hiervan zijn:

De longen bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.

Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling naar buiten te werken.

Longen van kinderen zijn nog niet volgroeid en daarom hebben kinderen een hoger ademhalingsritme en halen meer vervuiling naar binnen dan volwassenen.

Kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden mogen in de zoutkamer.

Op woensdagmiddag is er voor kinderen van 3 jaar Peuterdans, en voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar theaterdans. Dit wordt verzorgd door Martina Kaandorp. Zij is docent moderne theaterdans.

Wie wil er nou niet dansen als een aap, vliegen als een vogel of samen in een boot stappen en naar een Indianeneiland varen? In deze lessen gaan we op zoek naar wat we eigenlijk allemaal kunnen met beweging, voelen met ons lijf, praten met je lijf. De les sluit aan bij de belevingswereld van het kind en ieder krijgt de ruimte om zich op zijn/ haar manier te ontwikkelen. Op een kindvriendelijke en leuke manier wordt er  gewerkt aan een betere conditie van de luchtwegen en huidverbetering.

De lestijden op woensdagmiddag:

14:00 uur – 15:00 uur Peuterdans voor kinderen in de leeftijd van 3 jaar.

15:15 uur – 16:15 uur Theaterdans voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar.

Er is maximaal plek voor 8 kinderen per keer! Kosten zijn 15,- per keer voor een blok van 6 keer. Totaal is dit dan 90,-.

Waarom een blok van 6 keer?

Om resultaat te kunnen zien van de klachten van uw kind is een regelmatig bezoek aan de zoutkamer nodig. 6 keer komen, 1 keer per week is een heel mooi uitgangspunt. Per aandoening zullen we bespreken wat voor uw kind een goede kuur zal zijn. Er kan ook een combinatiepakket worden samengesteld dat bestaat uit de bewegingsles voor kinderen en een los bezoek in de zoutkamer.

Uiteraard kunnen kinderen ook alleen losse sessies doen in de zoutkamer. Het is voor kinderen een ideale manier om te werken aan hun huid en ademhalingsproblemen. Op een ongedwongen manier kunnen de kinderen spelen met speelgoed, schepjes, emmertjes en genieten van de mooie lichtjes en sterrenhemel in de zoutkamer.